Sdn Bhd UC Travel {Julai 2022} Butiran Mengenai Penipuan!

Sdn Bhd UC Travel
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

Artikel itu memperincikan operasi SDN Bhd UC Travel dan penipuan yang boleh dilakukannya dengan pengembara.

Pernahkah anda ditipu oleh syarikat pelancongan? Pernahkah anda mendengar berita terkini mengenai penipuan agensi pelancongan Malaysia ? Kami akan memberikan anda butiran penipuan yang menyebabkan 380 penumpang di lapangan terbang Kuala Lumpur disebabkan oleh agensi pelancongan. Ini adalah jemaah haji yang didakwa ditipu oleh ejen pelancongan itu. Mereka didakwa diberikan tiket untuk menunaikan haji melalui visa haji persendirian dan bukan melalui laluan rasmi. Artikel tersebut membincangkan butiran Sdn Bhd UC Travel untuk rujukan.

Apakah berita terkini?

Kisah penipuan ejen pelancongan yang terletak di Kuala Lumpur itu telah menggemparkan orang ramai di seluruh dunia, dan ramai yang tidak pasti sama ada mereka boleh menerima penipuan terbaru yang berlaku dan menyebabkan orang ramai berdiri di terminal. Syarikat itu mendakwa mereka diberikan visa haji persendirian untuk menunaikan haji, tetapi tanpa lulus Lembaga Tabung Haji. Visa tersebut adalah visa yang dikeluarkan secara persendirian melalui Arab Saudi tanpa peruntukan kuota. Agensi pelancongan telah meminta kumpulan itu untuk pergi ke KLIA (Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur) pada awal hari itu, kerana penerbangan dijadualkan pada 4:45 petang.

Perkara penting tentang Perjalanan UC Sdn Bhd

  • Masa diberikan pada pukul 4.30 petang dan, apabila tiba di lapangan terbang, orang di atas kapal telah disedarkan bahawa tarikh mereka ditukar kepada 7 malam.
  • Selepas carian rapi, mereka mendapati mereka mendapati perjalanan terakhir mereka dari Jeddah dijadualkan berlepas pada jam 6 petang dan mereka tidak menerima sebarang butiran daripada wakil ejen pelancongan dan ini menyebabkan mereka mempersoalkan kesahihan maklumat tersebut.
  • Mereka menyatakan bahawa mereka sepatutnya melakukan perjalanan pada hari Selasa Bagaimanapun, atas dasar pengesahan dokumen syarikat penerbangan itu menafikan mereka kebenaran untuk melakukan perjalanan, dan mendakwa bahawa dokumen mereka tidak mencukupi.
  • Agensi pelancongan tidak memberi mereka tiket atau visa pelancong ke Haji.

Maklumat Sdn Bhd UC Travel

Agensi pelancongan, secara ringkasnya, merompak pengembara dan mengekalkan pasport pengembara mereka. Agensi pelancongan masih belum memulangkan pasport mereka setakat ini. Salah seorang ahli kumpulan menyatakan bahawa ejen dari agensi pelancongan itu bersama mereka tetapi tidak mempunyai penjelasan mengenai kejadian itu, dan mereka berada dalam keadaan keliru. Dia menambah bahawa kumpulan itu bertegas tentang agensi pelancongan itu, dan walaupun mereka tidak mengemukakan visa atau tiket mereka, mereka tidak membuat sebarang bunyi tetapi mereka telah ditipu daripada dana mereka dan tidak menyedari penyiasat UC. Travel Sdn Bhd Penipuan. Penumpang masih tersepit dan polis KLIA (Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur) sedang meneliti kejadian itu dan berjanji akan menutup siasatan dalam tempoh beberapa hari akan datang.

Bagi mereka yang berminat dengan butiran terkini boleh menyemak laman web ini di sini dan dimaklumkan mengenai keseluruhan acara.

Akhir

Berdasarkan maklumat di atas Kita boleh menyimpulkan kepentingan yang paling penting untuk selamat dan peka terhadap setiap aktiviti yang sedang berlaku. Penipuan agensi pelancongan bukanlah perkara baru dan individu harus cukup berwaspada untuk mengumpulkan semua dokumen syarikat sebelum keluar. Adalah penting untuk mengetahui dokumentasi perjalanan anda dan menjauhi agensi ini. Pernahkah anda mendengar tentang Sdn Bhd UC Travel? SDN Bhd UC Travel? Beritahu kami pendapat anda di bawah mengenai kejadian khusus ini.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
ambrsoft

ambrsoft

Leave a Comment

Top Stories

Lbestdoubtpers Review

Lbestdoubtpers Review: Check The Details Here!

Looking for Lbestdoubtpers review? This page will provide all the information you need about Lbestdoubtpers online store. You can read our Lbestdoubtpers review to find out if

Xcuic Review

Xcuic Review: Check The Details Here!

Let’s find out if Xcuic.com is a scam or reputable site by reading the Xcuic review. Website Highlights What is Xcuic.com exactly? This online store

Movie Masala