Fatwa Salman Rushdie Wiki {Aug} Moet gelezen worden!

Dit artikel Fatwa Salman Rushdie Wiki bevat een schat aan informatie over zijn leven en het laatste nieuws over fysieke aanvallen.

Bent u op de hoogte van het leven van auteurs die een groot aantal boeken publiceren die ons onderwijzen? Bent u zich bewust van de gevolgen die zij moeten ondervinden na het uitbrengen van zijn werk? Het kan ook een levenslange gevangenisstraf worden. Onlangs verspreidde het verhaal van de steekpartij van de 75-jarige auteur zich als een vuurstorm over landen als het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Canada, de Verenigde Staten en Frankrijk. In dit bericht bespreken we de Wikipedia van Fatwa Salman Rushdie.

dode zin

Het woord “Fatwa” is een verwijzing naar de doodstraf. De Iraanse opperste leider van Iran legde de doodstraf op aan de maker, Rushie, voor zijn werk “The Satanic Verse”, dat het fictieve verhaal van de profeet Mohammed verbeeldt.

Na de bekendmaking van zijn doodvonnis vertrok de beklaagde naar New York. Toen, op de dag dat zijn lezing was over een niet-geïdentificeerde man van 24 jaar, viel hij hem aan met een mes in zijn nek en de romp. Zijn wiki is nu populair op het web. Ahmed Salman Rushdie werd geboren op 19 juni 1947 in Bombay, India, maar de auteur is nu een Brits-Amerikaanse romanschrijver wiens werken zich voornamelijk richten op zijn geboorteland Indiase subcontinent.

Fatwa Salman Rushdie Wiki

De vader van Salman was advocaat en zakenman, terwijl zijn moeder onderwijzeres was. Er zijn drie zussen en een broer. Hij trouwde in 1976 met Clarissa. Tijdens hun huwelijk bevielen ze van hun zoon Zafar. Het paar ging echter uit elkaar. Hij trouwde toen met drie vrouwen en had talloze relaties met beroemdheden en actrices zoals Riya Sen Pia Glenn Topaz, Olivia, enz.

Hij staat bekend om het schrijven van romans en hij is een gepassioneerde fan van historische onderwerpen. Daarom gaan zijn verhalen over onderwerpen uit het verleden, zoals beschavingen en meer. Ook behaalde hij een master in geschiedenis. Hij won ook de Booker Prize-prijs.

Salman werkt

We zullen hier Fatwa Salman Rushdie’s Wiki-informatie over zijn carrière bespreken. Hij is de Koning der Woorden. Zijn werk zal gevuld zijn met geweldige en echte momenten. Zijn romans zijn onder meer:

  • Grimus (1975)
  • Midnight’s Children (1981) gaat over hedendaags India.
  • Jammer (1983).
  • De satanische geschriften (1988) betreffende Mohammed de profeet Mohammed en de transcripties van de koran

De roman met satanische verzen veranderde zijn leven. Het was de Iraanse Opperste Leider, Ayatollah Ruhollah Khomeini, die de doodstraf in zijn voordeel gaf voor het werk. Een aantal religieuze leiders uit verschillende landen veroordeelden het boek met de satanische geschriften. Nadat zijn ontkenning van het boek echter was verboden, bleef hij talloze hoekjes schrijven, zoals Moor’s LastSigh, ImaginaryHomelands, enz.

Wat is er aan de hand?

Fatwa Salman Rushdie Wiki haalt de krantenkoppen in de media als gevolg van het incident dat onlangs heeft plaatsgevonden. Het incident deed zich vrijdag voor. Rushdie gaf een lezing op het podium in de Chautauqua Institution in New York City. Hadi Matar, die 24 was, afkomstig uit New Jersey, viel hem fysiek aan met een mes in de buik en nek. Zijn lever, zenuwen en ogen waren zwaar beschadigd. Nu zit de schrijver de rest van zijn leven op een zuurstoftank.

Conclusie

De dader bevindt zich momenteel in een ernstig, maar omkeerbaar stadium dat niet omkeerbaar is. De reden achter de aanval is onbekend en de politie heeft de dader onmiddellijk gearresteerd. De details van Fatwa Salman Rushdie Wiki worden hier uitgelegd.

Hij is een persoon die de rechten van de massa verdedigt door middel van zijn geschriften. Maar de huidige winnaar van de Booker-prijs moet vechten voor zijn leven. voor meer details.

Vond je dit artikel nuttig? Laat ons in de reacties weten wat je meest geliefde Salman-werk is.

Leave a Comment